Privacybeleid

onze belofte naar jou toe

In het kort...

Wanneer je iets bij ons bestelt, gegevens online achterlaat, wil je geen ongenode pottenkijkers die zien wat je bestelt, gaat ze niets aan toch? Of erger nog: die er met jouw persoonsgegevens vandoor gaan. Groot gelijk, dat wil je niet. Dat zouden wij ook niet willen. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden. Precies zoals je van een keurige webwinkel verwacht.

elma slaat je persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook en we geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Dat is beloofd. Om je aankopen zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we natuurlijk eerst wat gegevens van je nodig.

Wat willen we van je weten?

Voor- en achternaam ‘Yo’ zeg je op straat tegen je vriendjes toch?
Adres en woonplaats Een bezorger vind  racen vaak wél leuker dan spoorzoekertje spelen door jouw wijk heen. Met het juiste adres bezorgen ze je bestelling met gemak en een stuk sneller!
Telefoonnummer We nemen graag contact met je op over je bestelling. We bellen nog even als er iets onduidelijk is. En we bellen soms na afloop om te vragen of alles goed gegaan is. Zo scheelt dat iedereen een slapeloze nacht.
Betaalgegevens Om je order te kunnen betalen maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Dit gebeurt via onze betaal provider Mollie. Wanneer je met iDeal of overboeking betaalt, worden je gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw order te kunnen koppelen. Verder gebruiken we je bankrekeningnummer alleen wanneer je geld van ons terugkrijgt. Logisch toch?
IP-adres Face to face herkennen we je aan je mooie ogen, op internet kijken we naar je IP-adres. We onthouden je voorkeuren en geven zo een passend advies. Door je IP-adres te onthouden, zorgen we meteen dat niemand anders gebruikmaakt van je ‘Mijn elma-account’.
E-mailadres Je krijgt een e-mail over je bestelling, factuur en de producten die je bij ons koopt. We mailen je onze reactie wanneer jij ons jouw mening hebt laten weten.

En dan gebruiken we jouw gegevens voor het volgende:

Klantenservice Je kunt met ons bellen, mailen, twitteren, facebooken en Whatappen. Om te zorgen dat je verhaal niet twee keer verteld hoeft te worden, onthouden we het. Ja, ja…  we maken een notitie, want wij zijn ook maar mensen. Om onze service elke dag een beetje beter maken, analyseren we de contactmomenten. Daar leren we van.
Account In je ‘Mijn elma-account’ staan jouw persoonlijke gegevens. Naam, aflever- en factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer en inloggegevens. Handig, dan hoef je deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens over je eerdere bestellingen. Dan kunnen we je sneller helpen.
Reviews Je kunt andere klanten helpen met jouw review. Door je ervaringen te delen, geef je anderen een nóg beter beeld van een product of dienst. We houden bij welke reviews je schrijft en je reviews staan ook in je ‘Mijn elma-account’. Verder krijg je van webwinkelkeur ook een uitnodiging om ons te beoordelen en daar kijken we stiekum echt naar uit, zoals alle andere reviews.
Verbetering We doen alles voor een glimlach, maar we zien niet altijd of dat lukt. Misschien kon het eigenlijk veel beter. Om te checken of de missie is geslaagd, gebruiken we je gegevens. We willen graag weten hoe de afhandeling van een klacht is gegaan en je tevreden hierover bent en wat je van onze nieuwsbrief vindt. Daarom verzamelen we bezoekgegevens. Zo kunnen we je leesgedrag analyseren en content maken die bij jouw wensen past. Dit doen we door unieke bezoeken te registreren, met alle activiteiten die daarbinnen plaatsvinden. Denk hierbij aan het bekijken van pagina’s, ergens op inzoomen of op links klikken. Uiteraard gaan we netjes met je gegevens om.
Fraudepreventie Het liefst vertrouwen we alles en iedereen, maar dat is natuurlijk een beetje dom. Helaas… soms moeten we klantgegevens gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen én tegen te gaan. Maar als jij je echt héél verdacht maakt, dan zullen we je gegevens toch écht doorgeven aan overheidsinstanties. Liever niet doen dus, dan houden we het leuk.
Onze medewerkers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Uitgebreid volgens de AVG normen:

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Over de gegevensverwerking 

Hieronder kan je lezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn. 

Webwinkelsoftware

WooCommerce – Versio 

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van WooCommerce, wij hebben voor onze webhosting gekozen voor Versio. Persoonsgegevens die je ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Versio heeft toegang tot jouw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Versio is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen. 

Payment processors 

Mollie 

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt je naam, adres en woonplaatsgegevens en je betaalgegevens zoals jouw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor jouw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van jouw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart je gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan. 

Verzenden en logistiek 

MyParcel

Als je een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om jouw pakket bij je te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van MyParcel voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij je naam, adres en woonplaatsgegevens met MyParcel delen. MyParcel gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat MyParcel onderaannemers inschakelt, stelt MyParcel jouw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. 

Facturatie en boekhouden 

Jortt 

Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de diensten van Jortt. Wij delen je naam, adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot jouw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen. Je persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen. Jortt is tot geheimhouding verplicht en zal je gegevens vertrouwelijk behandelen. Jortt gebruikt uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden dan hierboven beschreven. 

Externe verkoopkanalen 

Marktplaats.nl 

Wij verkopen (een deel van) onze artikelen via het platform van Marktplaats.nl. Als je via dit platform een bestelling plaatst dan deelt Marktplaats.nl je bestel- en persoonsgegevens met ons. Wij gebruiken deze gegevens om je bestelling af te handelen. Wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om en hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je gegevens te beschermen tegen verlies en ongeoorloofd gebruik. 

Doel van de gegevensverwerking 

Algemeen doel van de verwerking 

Wij gebruiken jouw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die je verstrekt. Wij gebruiken jouw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als je gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om – anders dan op jouw verzoek – op een later moment contact met je op te nemen, vragen wij jou hiervoor expliciet toestemming. Je gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting. 

Automatisch verzamelde gegevens 

Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld jouw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens. 

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek 

In voorkomende gevallen kan elma VOF op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van je gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen jouw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten. 

Bewaartermijnen 

Wij bewaren jouw gegevens zolang je cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij jouw klantprofiel bewaren totdat je aangeeft dat je niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als je dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeet-verzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met je (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus bewaren voor zolang de toepasselijke termijn loopt. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot jouw cliënt-profiel en documenten die wij naar aanleiding van je opdracht hebben vervaardigd. 

Jouw rechten 

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb je als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen je hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe jij je op deze rechten kunt beroepen. 

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van je gegevens enkel naar de bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen je te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeet-verzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvang je in de machine-leesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. 

Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij jouw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken. 

Inzagerecht 

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy-zaken. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op jouw verzoek. Zodra jouw verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen. 

Rectificatierecht 

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy-zaken. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Zodra je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast. 

Recht op beperking van de verwerking 

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy-zaken. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op jouw verzoek. Zodra je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot de beperking opheft niet langer worden verwerkt. 

Recht op overdraagbaarheid 

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy-zaken. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op jouw verzoek. Zodra je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over jouw die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd. 

Recht van bezwaar en overige rechten 

Je hebt in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van elma VOF. Als je bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van jouw bezwaar. Is je bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan jouw ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. 

Je heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken jouw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent je van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacy-zaken. 

Cookies Google Analytics 

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten. 

Cookies van derde partijen 

In het geval dat software van derde partijen gebruik maken van cookies is dit vermeld in deze privacyverklaring. 

Wijzigingen in het privacybeleid 

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vind je echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot jouw verwerken, dan brengen wij je daarvan per e-mail op de hoogte. 


Contactgegevens privacyzaken

elma VOF 

  Contactpersoon: Arjen

  • Sellekamp 53 
  • 8014DP Zwolle 
  • T 08500 20938
  • E hi@elmavof.nl