Hoe installeer ik een bidet op een wandcloset/hangtoilet

Stappenplan – vooraf: Dit is een algemeen stappenplan, lees altijd eerst compleet de handleiding door, van je douchewc voordat je dit stappenplan volgt. 

Sluit als eerste de (hoofd-)waterleiding af en spoel de toilet door. Haal dan de drukknop van het inbouwreservoir weg en draai de aanvoerslang los. Sluit de T-connector aan tussen de watertoevoer en het inbouwreservoir. Deze koppeling zit bij de bidet die je hebt aangeschaft.

Sluit de extra waterslang (Neop Flex SL/13 H 1/2 BIXBI 1,25m / 32812911) aan op de T-connector en begeleid de slang langs het reservoir naar beneden zoals op de afbeelding. Indien je een ouder reservoir hebt dat nog niet is voorbereid op een bidet, dan dien je een gaatje te maken in de achterkant van het plastic van het reservoir of aan de linker zijkant van het reservoir. Indien je een nieuwer type inbouwreservoir hebt (zoals de Geberit UP320 of de GROHE Rapid SL), dan kun je gebruik maken van de mantelbuis zoals de handleiding omschrijft.

Boor daarna met een (diamant-) boor een rond gat van ca 6-7cm diameter en sluit hier een hoekstopkraan aan en verstevig deze met purschuim. Sluit de Neop Flex waterslang aan op de hoekstopkraan.

Voordat je de bijgeleverde 1/2 duims bidetslang van de bril naar de hoekstopkraan verbindt, dien je het water open te zetten en de leidingen schoon te spoelen van kalkdeeltjes en de leiding te controleren op eventuele lekkages. Daarna weer sluiten uiteraard. Indien dit in orde is, sluit je de slang van de bidet naar het hoekstopkraantje aan en opent u de stopkraan. Het water zal nu de douchewc instromen en in het geval van een stroomloze bidetdouche zal de onderdouche op waterdruk komen te staan.

Bevestig verder de drukknop weer .